Ориз с киселец

НалиНали
Чирак
25
32
42
21/03/2020
"Ориз с киселец - нещо различно, което с удоволствие опитахме "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се и се почиства киселец от стъблата по средата, после на нарязва на дребно и се слага в една тенджера.

Прибавя се вода и се поставя на котлона. След като е за завряла водата, се изсипва.

Режем на ситно лука и с малко мазнина започваме да го запържваме. После прибавяме пресния киселец и отново запържваме за малко.

Изсипваме в тава за печене, прибавяме една водна чаша ориз, подправяме със сол и подправки. Добавят се три чаши топла вода.

Оризът с киселец се слага във фурната да се пече на 180 градуса за около 40 минути.

След като се изпече, приготвяме заливката в една дълбока купа и изсипваме отгоре.

Печем вкусния ориз на фурна още 15 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар