ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Бобена яхния с джолан в гювеч

Бобена яхния с джолан в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Ентусиаст
170
787
3k
42
Бобена яхния с джолан в гювеч
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
20/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
"Класика в жанра - боб яхния с джоланче - има ли гладни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете в тенджера с малко вода. Сложете да заври и след това изхвърлете водата.

Почистете и нарежете всички зеленчуци.

Нарежете и месото на не много едри парчета.

На дъното на глинен съд сложете нарязаните зеленчуци, боба и месото. Поръсете с подправките, без солта.

Прибавете олиото и вода, която трябва да е покрила добре всички продукти за яхнията.

Затворете съда с капак и го сложете в студена фурна, която включете на 250 градуса. След половин час намалете температурата на фурната на 200 градуса и печете още два часа бобената яхния с месо.

След това прибавете сол на вкус. Върнете във фурната за още 10 минути ястието от боб със свинско.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: