Телешки барбекю стекове с лучени кръгчета

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
979
30
17/03/2020
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешки пържоли - 8 бр. филе
  • шери - 1/2 ч.ч. сухо
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • за лучените кръгчета
  • лук - 4 бр. голям кромид
  • олио - 2 с.л.
  • марината - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме телешките пържоли с помощта на шери, соевия сос, смачканата скилидка чесън, джинджифила и черния пипер за около 15 минути. Подготвяме барбекюто.

Обелваме лука и го нарязваме на 1, 5 см кръгчета. Поръсваме барбекюто с малко олио.

Изпичаме лучените кръгчета, докато придобият златист цвят, поръсваме с марината и пак ги печем, докато се карамелизират - около 5 минути. Махаме ги от барбекюто и ги държим някъде на топло.

Намазваме пак барбекюто с олио и печем маринованите телешки пържоли на висока температура за около 5 минути от едната страна и около 3 минути от другата страна. Ако искаме да са по препечени, можем да ги печем за по-дълго време.

Сервираме готовите телешки барбекю стекове с лучени кръгчета в отделни чинии.

Нашите пържоли са готови! Вкусна рецепта за пържоли с лук!

Дървен чук за месо, квадратен
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар