Пържоли по ловджийски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k105
Пържоли по ловджийски
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Това не са просто пържоли, а цяло пиршество на трапезата"

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. по 150 г
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л. за паниране
  • брашно - 2 с.л. за соса
  • вино - 4 с.л.
  • арпаджик - 300 г (малки лукчета)
  • кренвирши - 150 г
  • шунка - 150 г
  • гъби - 150 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите с дървено чукче, за да се изтънят, поръсваме ги със сол и черен пипер, потапяме ги от двете страни в брашно и ги пържим в 2/3 от растителното масло. В същата мазнина и малко вода задушаваме нарязания на дребно кромид лук и оформените на тънки ивички гъби.

След 5-6 минути прибавяме разреденото с вода доматено пюре, размитото със студена вода брашно, виното, дафиновите листа, счуканите на едро зърна черен пипер и солта. Задушаваме соса още 5-6 минути.

Нарязваме шунката и кренвиршите на тънки ивички, запържваме ги леко в останалата 1/3 от растителното масло и ги изваждаме. В мазнината слагаме обелените лукчета и също леко ги запържваме. Връщаме отново кренвиршите и шунката, прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме сместа и изсипваме в приготвения сос.

Поставяме отново соса да заври, след което разпределяме върху сочните свински пържоли.

Разпределяме готовите пържоли по ловджийски в отделни чинии и ги поднасяме с гарнитура от пържени картофи, вкусни задушени зеленчуци или салата според сезона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: