ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел по виенски

Телешки шницел по виенски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Класически виенски шницел, който нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и го нарязваме напречно на мускулните влакна на филии с дебелина половин см.

Начукваме филиите с дървено чукче, за да изтъним виенските шницели и да ги оформим в елипсовидна форма. Поръсваме със сол и черен пипер.

Панираме последователно телешките шницели в брашното, в разбитите яйца, в галетата и отново в яйцата и ги пържим в маслена баня.

Всеки готов телешки шницел по виенски поднасяме още докато е топъл, с по едно парченце краве масло отгоре, оформено като охлюв или топче.

Гарнираме със задушени зеленчуци и салата според сезона тези вкусни пухкави шницели.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: