ezine.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с чушки и кашкавал

Пиде с чушки и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2701k3k5142
Пиде с чушки и кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 3
13/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Традиция на трапезата - пиде с чушки и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • олио - 3 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • чушки - 3 бр. различни на цвят
  • риган, мащерка и червен пипер - по 1 щипка
  • кашкавал - 50 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа налейте топлото прясно мляко и разтворете в него маята и захарта. Добавете олиото, половината от пресятото брашно и солта, разбъркайте. Замесете меко тесто за пиде, добавяйки останалото брашно. Поставете тестото в намазана с олио купа и покрийте със стреч фолио, оставете настрани за 40 минути да втаса.

През това време почистете, измийте и подсушете чушките, нарежете ги на малки кубчета. Отделно натрошете сиренето. Отделно разбийте яйцето с 1 с.л. олио.

В широка тава (аз използвах на фурната) постилате хартия за печене и я намажете с олио. Поставете тестото отгоре и го разтворете на кора с дебелина 0, 5 см. Намажете кората с разбитите яйце и олио, поръсете с натрошеното сирене, чушките, подправките и настържете кашкавала отгоре, равномерно.

Навийте кората на руло, като леко прищипвате краищата му, за да не избяга плънката. Разрежете рулото по дължина, за да се разтвори но не до долу. Поръсете страниците на отвора със сусам и включете фурната на 180 градуса, да нагрее (през това време нашето пиде почива).

След като това стане, поставете тавата в нея и печете до златист цвят и готовност на пидето с чушки и кашкавал.

Получава се голяма вкусотия, наподобяваща турска пица. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: