Пиде с чушки и кашкавал

Мария Симова
Мария Симова
Новак
13/03/2020
"Традиция на трапезата - пиде с чушки и кашкавал "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте топлото прясно мляко и разтворете в него маята и захарта. Добавете олиото, половината от пресятото брашно и солта, разбъркайте. Замесете меко тесто за пиде, добавяйки останалото брашно. Поставете тестото в намазана с олио купа и покрийте със стреч фолио, оставете настрани за 40 минути да втаса.

През това време почистете, измийте и подсушете чушките, нарежете ги на малки кубчета. Отделно натрошете сиренето. Отделно разбийте яйцето с 1 с.л. олио.

В широка тава (аз използвах на фурната) постилате хартия за печене и я намажете с олио. Поставете тестото отгоре и го разтворете на кора с дебелина 0, 5 см. Намажете кората с разбитите яйце и олио, поръсете с натрошеното сирене, чушките, подправките и настържете кашкавала отгоре, равномерно.

Навийте кората на руло, като леко прищипвате краищата му, за да не избяга плънката. Разрежете рулото по дължина, за да се разтвори но не до долу. Поръсете страниците на отвора със сусам и включете фурната на 180 градуса, да нагрее (през това време нашето пиде почива).

След като това стане, поставете тавата в нея и печете до златист цвят и готовност на пидето с чушки и кашкавал.

Получава се голяма вкусотия, наподобяваща турска пица. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар