ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Лесен шницел пане от свинско месо

Лесен шницел пане от свинско месо

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k171
Лесен шницел пане от свинско месо
13/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Бърза вечеря с вкусни свински шницели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме добре смляното месо със солта, черния пипер и стритата чубрица. Оформяме тънки елипсовидно шницели от свинско, които панираме последователно в брашното, в разбитите с прясното мляко яйца и в галетата.

Така приготвени можем да ги съхраняваме в хладилник до момента на изпържването им. Тогава отново ги потапяме в яйчно-млечната смес и ги пържим в маслена баня.

Поръсваме готовите шницели с разтопеното краве масло.

Можем да поднесем всяка порция лесен шницел пане от свинско месо с различна гарнитура - например с пържени картофи или вкусни задушени зеленчуци. Изборът е наш.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: