Вкусни кюфтета с доматен сос на фурна

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
13/03/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с нарязания или настърган кромид лук, яйцето, предварително накиснатия в прясното мляко хляб, дребно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за 30 минути. След това от нея оформяме кръгли кюфтета с лук.

Приготвяме соса, като задушаваме до омекване настърганите на ренде морков и целина и нарязаните на дребно краставички и кромид лук.

Прибавяме разреденото с вода доматено пюре и задушаваме още 5 минути. След това разреждаме сместа с гореща вода или бульон, посоляваме и добавяме дафиновия лист и черния пипер.

Изсипваме в тавичка и оставяме да заври.

Прибавяме размитото във вода брашно и веднага след това пускаме оваляните в брашно кюфтета с яйца и счукания чесън.

Задушаваме нашите вкусни кюфтета във фурна за около 20 минути, подправяме с кравето масло и наръсваме със ситно нарязания магданоз.

Към готовите кюфтета със сос сервираме и топъл хляб.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар