Картофени кюфтенца с кайма и сирене

13/03/2020
"Избрахте ли салатката за тези страхотни пълнени картофени кюфтета "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги варим в подсолена вода. Обелваме ги, докато са още топли, и като изстинат, ги пасираме или настъргваме на ситно ренде. Прибавяме по 5 супени лъжици от брашното и галетата, жълтъците от яйцата, сирене, дребно нарязания магданоз, солта и черния пипер.

Разбъркваме сместа добре и я разстиламе върху намазана с растително масло маса на пласт с дебелина 1 см, като потапяме ръцете в смес от брашното и галетата.

Нарязваме пласта на квадрати и с помощта на нож отделяме внимателно всеки квадрат от масата. Поставяме в средата плънка от задушените в малко вода и мазнина кайма, дребно нарязания кромид лук и кимиона.

Сгъваме квадратите и ги оформяме на малки картофени кюфтенца, които потапяме в леко разбитите белтъци, след това в сместа от брашно и галета. Пържим кюфтетата от картофи и кайма в сгорещеното олио.

Поднасяме готовите картофени кюфтенца с кайма и сирене с класическа салата Снежанка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар