ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи Соте»Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън

Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
361
1k
1k
219
2
Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
12/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Ето ги най-вкусните картофи соте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сложете на котлона да заврат.

Обелете ги (по желание може да пропуснете тази стъпка) и ги нарежете на кубчета с големина около 2 см.

Загрейте малко зехтин в уок тиган или тенджера (като докато загрява, сложете няколко скилидки чесън, след което ги премахнете) и сложете картофите, като те трябва да са на 1 ред, а не един върху друг, иначе няма да се сотират добре.

Обръщайте картофите соте с леко поклащане на съда и в никакъв случай не използвайте прибори.

Овкусете със сол, мащерка, розмарин и чесън на прах (по желание използвайте пресни стръкове мащерка и розмарин).

Поклатете картофите соте с розмарин, мащерка и чесън, да се разбъркат подправките, и смъкнете от котлона, когато всичките страни на картофите са придобили златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: