Пилешко с ябълки и вино

10/03/2020
"За празник и за делник, който искате да превърнете в специален ден - пилешко с ябълки и вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета. Загряваме зехтина в тефлонов тиган и запържваме месото за 3-4 минути.

Наливаме виното, добавяме кърито, солта, меда и оставяме да се задушава до изпарение на течността.

След това нарязваме ябълките, без да ги белим на тънки полумесеци и ги добавяме в тигана със задушеното пилешко. Задушаваме още 2-3 минути, като разбъркваме.

Сервираме веднага ястието от пиле с ябълки в чинии и поръсваме отгоре с малко канела.

Пилешко с ябълки и бира - идея за вкусна вечеря или пък обяд.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар