Заек със сметана

Адриян ПавловАдриян ПавловНовак
22/08/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 082
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме ципата на заешкото месо. натъркваме го със сол и черен пипер и го шпиковаме със сланината. Загряваме маслото и запържваме ситно нарязаните подправки за супа.

Добавяме нарязаното на порции заешко месо и запържваме и него до получаването на хрупкава коричка. В същия съд сипваме костния бульон, горчицата, настърганата лимонова и портокалова кора, компота от боровинки и задушаваме на умерен огън. От време на време заливаме месото със соса.

Когато омекне го изваждаме, а в соса от варенето сипваме виното, лимоновия сок, брашното, което сме разбили със сметаната и кипваме. Варим соса 7-8 минути и добавяме каперсите. Връщаме месото и варим още само 2-3 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар