Гювеч с телешко и зарзават

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
11/03/2020
"Гювеч с телешко и куп любими зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го заливаме със студена вода и половината от растителното масло. Слагаме го да заври, посоляваме го и прибавяме нарязаните на дребно кромид лук и морков. Задушаваме, докато месото омекне.

В отделен съд задушаваме с останалото растително масло, кравето масло и малко вода нарязаните на средно големи парчета пиперки, зеления фасул, бамята, патладжана (тиквичката).

След 10-15 минути към тях добавяме нарязаните на едри кубчета картофи, дребно нарязаните домати, граха и разреденото с вода доматено пюре. Посоляваме зеленчуците и след около 10 минути ги махаме от огъня.

Изсипваме месото и зеленчуците в тавичка, посоляваме ги (ако е необходимо), поръсваме ги с черния пипер и ги запичаме този богат гювеч, докато остане на мазнина.

Готовия гювеч с телешко месо и зарзават поръсваме с дребно нарязания магданоз. Сервираме с вкусен хляб или пълнозърнеста пита.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар