ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пикантни пържоли

Задушени пикантни пържоли

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k193
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Даваме ви идея за приготвяне на пикантни свински пържолки, вие си измислете гарнитурата"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 1, 25 кг
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • кромид лук - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • гъби - 12 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • вино - 1/3 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко свинските котлети с дървено чукче. Посоляваме ги и ги потапяме в брашно, а след това ги запържваме съвсем леко в растителното масло.

В същата мазнина задушаваме с малко вода нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина до полуомекване. Прибавяме разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Доливаме 1/2 чаена чаша вода и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на зеленчуците. Махаме от огъня и пасираме, като изстине.

Поставяме сочните свински пържоли в тавичка и ги заливаме с пасирания сос и виното. Прибавяме счукания със сол чесън, оцета, половината от нарязания на дребно магданоз, черния пипер на зърна, нарязаните на ивички гъби, предварително задушени в кравето масло, и нарязаните на кубчета краставички.

Посоляваме ястието, ако е необходимо, и задушаваме във фурна до омекването на пържолите. Тогава добавяме разреденото със студена вода останало брашно.

След 10 минути изваждаме вече готовите задушени пикантни пържоли и ги поръсваме с останалия магданоз.

Поднасяме с гарнитура от задушени картофи, ориз или моркови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: