ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пикантни пържоли

Задушени пикантни пържоли

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
48
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Даваме ви идея за приготвяне на пикантни свински пържолки, вие си измислете гарнитурата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко свинските котлети с дървено чукче. Посоляваме ги и ги потапяме в брашно, а след това ги запържваме съвсем леко в растителното масло.

В същата мазнина задушаваме с малко вода нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина до полуомекване. Прибавяме разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Доливаме 1/2 чаена чаша вода и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на зеленчуците. Махаме от огъня и пасираме, като изстине.

Поставяме сочните свински пържоли в тавичка и ги заливаме с пасирания сос и виното. Прибавяме счукания със сол чесън, оцета, половината от нарязания на дребно магданоз, черния пипер на зърна, нарязаните на ивички гъби, предварително задушени в кравето масло, и нарязаните на кубчета краставички.

Посоляваме ястието, ако е необходимо, и задушаваме във фурна до омекването на пържолите. Тогава добавяме разреденото със студена вода останало брашно.

След 10 минути изваждаме вече готовите задушени пикантни пържоли и ги поръсваме с останалия магданоз.

Поднасяме с гарнитура от задушени картофи, ориз или моркови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: