Пържолки от дивеч - пане

ВасяВасяНовак
02/06/2009
"Само за майстори - пържолки от дивеч пане "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 247
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • сърнешко месо - 400 - 500 гр. може и телешко
  • яйца - 4 бр.
  • брашно
  • водка - 50 - 100 гр.
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чесън
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.

В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят 24 часа в хладилник но най - малко 1 час.

Яйцата се разбиват с малко сол и 2 - 3 супени лъжици брашно. Пържолите се панират в силно загрята мазнина най - добре слънчогледово олио, като първо се потопят в яйчената смес и след това в брашното. Сервира се топло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар