Пържолки от дивеч - пане

02/06/2009
Вася
отВасяНовак
"Само за майстори - пържолки от дивеч пане "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 067
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • сърнешко месо - 400 - 500 гр. може и телешко
  • яйца - 4 бр.
  • брашно
  • водка - 50 - 100 гр.
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чесън
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.

В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят 24 часа в хладилник но най - малко 1 час.

Яйцата се разбиват с малко сол и 2 - 3 супени лъжици брашно. Пържолите се панират в силно загрята мазнина най - добре слънчогледово олио, като първо се потопят в яйчената смес и след това в брашното. Сервира се топло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар