Пикантна свинска кавърма

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
10/03/2020
"За всички, които обичат люто - пикантна свинска кавърма за сгряване на душата "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото за свинска кавърма и го режем на дребни парченца. Задушаваме го в мазнината с малко вода до полуомекване.

Посоляваме и прибавяме нарязаните на дребно праз и пресни пиперки. Няколко минути по-късно добавяме размитото във вода доматено пюре, едро смления черен пипер и червения пипер, а след още 5-6 минути - виното, целите люти чушленца, половината от нарязания на дребно магданоз и чубрицата, стрита между пръстите.

Ако е необходимо, доливаме още малко вода и продължаваме да задушаваме при умерена температура, докато продуктите омекнат напълно и нашата пикантна свинска кавърма остане почти само на мазнина.

Тогава отстраняваме от огъня и поръсваме с останалия магданоз, нарязан на дребно.

По желание към ястието можем да прибавим 5-6 гъби. Нарязваме ги на ивички и ги слагаме заедно с лука и пиперките. Поднасяме кавърмата с гъби заедно с топъл селски хляб.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар