Френска супа топчета

Adeline
Adeline
Новак
05/01/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 524
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Когато омекне, добавяме доматеното пюре, бялото вино, обелените и нарязани консервирани домати, заедно със сока от консервата и бульона. Подправяме със сол, дафинов лист и лютата чушка. Кипваме и варим около 45 минути на умерен огън.

Нарязваме лука на много ситно и го задушаваме до омекване в маслото. Когато е готов, го отстраняваме от котлона и го смесваме със смляното пуешко месо, изкиснатия във вода хляб.

Добавяме мащерката и жълтъка и замесваме кайма. От нея оформяме топчета, които пускаме във врящата френска супа. Варим топчетата 10-15 минути, добавяме нарязания артишок, варим още 5 минути и сваляме от огъня.

Поднасяме нашата топла супа топчета с мек селски хляб.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
02.01.2020 16:51
Интересна рецепта, благодаря
0
0