ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца паприкаш

Пилешки крилца паприкаш

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921195539
Пилешки крилца паприкаш
21/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Приготвят се лесно и са ужасно вкусно - ето ви две причини още днес да сготвите пилешки крилца паприкаш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките крилца на две части. Сланината или бекона нарежете на малки кучета.

Запържете сланината в сух тиган, така че да пусне мазнина. Добавете ситно нарязания лук и наситнените скилидки чесън. Добавете лютивия червен пипер, 2-3 с.л. вода и задушавайте лука до омекване. Когато водата се изпари сложете пилешките крилца и ги запържете от всички страни.

Когато месото се зачерви отвсякъде долейте 1 ч.ч. вода, захлупете и оставете пилешкото да се задушавана тих огън за около 30 минути.

Разбъркайте брашното със сметаната и залейте пилешките крилца. Оставете ястието още 4-5 минути на котлона.

Преди поднасяне подправете с червен пипер.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: