Бамя със зехтин

25/08/2013
Адела Петрова
отАдела ПетроваНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 183
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята от дръжките, напръскайте я с оцета и я оставете за около 60-80 минути на пряка слънчева светлина. Загрейте зехтина и запържете за кратко ситно нарязания лук.

Когато лукът придобие златист загар добавете и бамята и запържете още 5-6 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете настърганите домати и ситно нарязания магданоз. Залейте с вода, така че да покрие зеленчуците. Сложете сол и черен пипер на вкус и задушавайте на слаб огън докато водата се изпари и ястието остане само на мазнина.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар