Бамя със зехтин

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
77
46
25/08/2013
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 382
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята от дръжките, напръскайте я с оцета и я оставете за около 60-80 минути на пряка слънчева светлина. Загрейте зехтина и запържете за кратко ситно нарязания лук.

Когато лукът придобие златист загар добавете и бамята и запържете още 5-6 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете настърганите домати и ситно нарязания магданоз. Залейте с вода, така че да покрие зеленчуците. Сложете сол и черен пипер на вкус и задушавайте на слаб огън докато водата се изпари и ястието остане само на мазнина.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар