Печен бут от сърна

Соня
Соня
Новак
22/02/2010
"На ловджиите им е лесно - стрелят и толкова. А приготвянето на месото иска майсторлък!"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 309
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • сърнешко месо - бут
  • оцет
  • масло
  • сланина - шарена
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист.

Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото. След като го извадим го отцеждам, печем в тавичка на чието дъно сме наредили парчета сланина. Дъното на тавичката се маже с масло.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 07:56
А от къде го вземате това сърнешко месо, че ми е малко интересно?
1
1