Печено пиле за сватба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9213k7k3k6
Печено пиле за сватба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
05/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Поздравяваме младоженците с чудно печено пиле за сватба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилето много добре отвън и отвътре, след което го натриваме със сол и черен пипер.

Така овкусеното пиле поставяме в подходяща тава и го оставяме да се пече в предварително загрята фурна за около 60 минути.

След като е готово, го оставяме поне 2 часа, за да се охлади напълно.

Правим си леки разрези в основата на гръбнака му, за да може да се постави в седнало положение.

Преди да го поставим в голяма чиния, си правим аранжиране като поставяме най-отдолу листа маруля.

Върху тях поставяме сватбеното печено пиле и започваме да украсяваме

Намятаме с готовата палачинка задната част на пилето.

Внимателно обелваме твърдо свареното яйце, от двете страни поставяме по едно зрънце черен пипер за очи.

От моркова си оформяме гребен и го поставяме в горната част като правим лек разрез на самото яйце, а отпред по същият начин правим клюн.

Върху гърба поставяме резен от лимона.

Отпред на пилето изрязваме триъгълници от печения червен пипер и ги поставяме

За декорация на чинията с вече украсеното печено пиле си разрязваме домата на две и оформяме с ножа, както и краставицата.

Украсата може да е по ваш вкус. Получава се ефектно печено пиле за сватба!

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: