Моите сполучливи понички с течен шоколад

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
341
47
77
3
04/03/2020
"Другото име на тези понички с шоколад е забраненият плод "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маята, захарта, прясното мляко и водата (топли или хладкави, в никакъв случай директно изкарани от хладилник).

Разбъркайте до хомогенност и оставете маята да се активира. Тя ще удвои и дори ще утрои своя обем.

Когато това се случи, чукнете яйцето, добавете солта и сипете олиото.

Постепенно добавяйте предварително пресятото брашно, докато се получи лепкаво тесто. Намажете го с олио и оставете да втаса.

Втасалото тесто за понички разделете на еднакви по големина части. Най-лесно е, когато разточите тестото на дълга тънка кора и нарежете с кръгла форма за курабии.

Понатиснете кръгчета по краищата, за да е по-тънко, а по средата поставете 1 ч.л. течен шоколад. Съберете тестото в топче, като придърпвате краищата и ги прилепяте добре. Накрая оваляйте малко в кръга, за да се оформи топче.

Ако тестото се лепи твърде много по ръцете, намалете ги с олио.

Изпържете приготвените понички в маслена баня от двете страни до готовност.

Моите сполучливи понички с течен шоколад поднасяме по желание с шоколадов топинг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар