Постни кюфтета от булгур

НалиНали
Чирак
25
32
42
04/03/2020
"Постни кюфтета от булгур - лесна рецепта за заети домакини "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • булгур - 2 в.ч. за кюфтета
  • картофи - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • доматен концентрат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • За овалване
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • За сервиране
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме три броя картофи и ги намачкаме добре, още докато са топли.

В една дълбока купа слагаме две водни чаши булгур, който е специален за турски булгурени кюфтета и го заливаме с две водни чаши топла вода, не гореща.

Чакаме около половин час булгурът да набъбне, след което го разбъркваме хубаво и вътре прибавяме сварените картофи, солта, червения пипер, черния пипер, ригана, доматени концерта и две супени лъжици зехтин, за да се оформят добре.

Разбъркваме хубаво и прибавяме 3 супени лъжици брашно, може и по-малко. И започваме хубавото да намачкаме сместа, така че да стане еднородна и всички подправки да се смесят, като разбъркваме сместа добре оформяме постни кюфтенца и слагаме в хладилник да се стегнат.

Когато вече са починали кюфтетата с булгур и картофи, изваждане от хладилника и в една чиния изсипваме една чаена чаша царевично брашно.

Овалваме хубаво в царевичното брашно кюфтетата и ги запържваме в гореща мазнина. Сервират се топли с резенчета лимон, може и с някакъв подходящ сос да се сервират тези Постни кюфтета от булгур.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар