Постен ориз на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
03/03/2020
"Вкусно и семпло, обожаваме постния ориз на тиган "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза няколко пъти, докато водата се избистри и оставете в гевгир да се изцеди.

Загрейте необходимото количество зехтин в незалепващ тиган и запържете ориза, докато той промени цвета си от бял на прозрачен.

Долейте водата и захлупете с капак за около 8 минути или докато водата се поеме от ориза.

Добавете зеленчуците и запържете до готовност.

Овкусете ориза на тиган. Захлупете с чиста кърпа и капак и оставете така за 10 минути.

Постният ориз на тиган се поднася топъл.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар