ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнена Питка»Пълнени питки на тиган

Пълнени питки на тиган

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
291
842
442
69
6
02/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Вкусна плънка за вкусни пърленки - ето ви рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме прясното и киселото мляко, разбъркваме и добавяме зехтина, яйцата и солта. Накрая прибавяме брашното пресято със сухата мая и замесваме меко тесто за питки.

Намазняваме тестото и го оставяме на топло за около 15 минути, през това време приготвяме плънката, натрошаваме сиренето, объркваме го добре с настъргания кашкавал, крема сиренето и червения пипер.

Накъсваме тестото на малки топки и разточваме всяка от тях с дебелина около 5 см. Взимаме един разточен лист и върху него разстиламе равномерно 1 с.л. от плънката, отгоре покриваме с друго разточено листо, притискаме добре краищата и оформяме пълнени мини питки.

Печем и от двете страни в предварително нагрят тиган на средна температура, готовите пълнени питки мажем с масло.

Поднасяме нашите топли пълнени питки на тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: