Боб чорба с джолан

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
02/03/2020
"Пред класиката сме безсилни - боб чорба с джоланче "
Приготвяне10 мин.
Готвене110 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Боб Чорба

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за около осем часа във вода. След това водата се подменя с нова и бобът се слага на котлона. В новата вода може да се сложи една кафена лъжичка сода.

Щом водата заври, водата отново се подменя. Към водата отначало се слага само малко олио и бобът се оставя да се вари.

Джоланът се нарязва на хапки и запържва в мазнина. Изважда се от тигана и на негово място се слагат почистените и нарязани лук, целина, морков и чушка. Щом се запържат, заедно с месото се изсипват към врящата боб чорба.

Прибавя се червен пипер и по желание може да се сложи една суха люта чушка. Когато е почти уврял бобът, се прибавя сол на вкус, малко смлени домати, чубрица, джоджен и мащерка. След около десет минути бобената чорба с месо е готова за сервиране.

Боб чорба с джолан - страшна вкусотия, която трябва да поднесете с пресен хляб.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар