ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лесна лазаня с чедър и шунка

Лесна лазаня с чедър и шунка

Лесна лазаня с чедър и шунка
Снимка: Кристиан Александров
29/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесна лазаня за начинаещи готвачи"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет, пресни
  • сметана - 200 мл готварска
  • доматено пюре - 200 мл
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • зехтин - 4 с.л.
  • шунка - 250 г пуешка
  • чедър - 200 г настърган
  • моцарела - 100 г настъргана
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • сол - 2 щипки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на Лесна лазаня с чедър и шунка в намазана със зехтин тавичка поставяме един ред кори. Поръсваме с малко зехтин и намазваме с доматено пюре и сметана.

Поръсваме с малко босилек, сол и черен пипер. Подреждаме парчета шунка и пръсваме чедър. Подреждаме по същия начин и останалите кори и продукти за лазаня, като завършваме с кори.

Намазваме отгоре със зехтин и наливаме прясното мляко. Покриваме с алуминиево фолио и слагаме да се пече нашата вкусна лазаня със сирене.

Печем на 200 градуса за около 25 минути. След това махаме фолиото и поръсваме с настърганата моцарела. Връщаме във фурната и печем още около 10 минути до зачервяване на тази апетитна лазаня с шунка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: