Рогчета с масло и сирене

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
29/02/2020
"Не купуваме от магазина, а си правим домашни рогчета с масло и сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще месите тестото, налейте водата, натрошете маята в нея и добавете захарта, разбъркайте да се разтворят и оставете на топло място да се активира (шупне).

След което прибавете яйцата и белтъка, киселото мляко и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете пресятото брашно, заедно със солта, и замесете меко тесто за рогчета. Покрийте тестото с кърпа и оставете за 30 минути на топло да втаса. Разделете втасалото тесто на 12 еднакви по големина парчета оформени на топки.

Всяка топка разточете на елипса, поставете от натрошеното сирене почти в края на едната от дългите страни на елипсата и навийте на руло. Така процедирате с всичките 12 топки тесто и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене, като оформяте от всяко руло – рог, на разстояние едно от друго.

Оставете така оформените рогчета със сирене за 30 минути на топло място. След което ги намажете с разтопено масло, а после и с разбитите жълтък с прясно мляко. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути всички рогчета.

Поднесете за закуска рогчета с масло и сирене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар