Пълнени канелони на фурна

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
378
2
29/02/2020
"Вкусни пълнени канелони за една по-различна вечеря "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Каймата се запържва в тиган с половината зехтин при непрекъснато бъркане, докато побелее и стане на трохи. Към нея се добавя наситнени две скилидки чесън, кромид лук, сол, черен пипер, босилек и риган на вкус. Отстранява се от котлона, за да поизстине.

За соса:

Патладжанът се обелва, нарязва се на ситни кубчета и се посолява. След 15 минути се изстискват с ръце кубчетата патладжан, за да се отдели горчивината им.

Тиквичката се нарязва на кубчета, без да се бели. Главата кромид лук, заедно с две скилидки чесън се режат на ситно.

Доматите се обелват и нарязват на ситни кубчета.

В друг тиган в останалия зехтин се запържва лука, добавя се тиквичките и патладжаните. Когато зеленчуците се запържат до златисто, се добавят и доматите.

След като сосът заври, котлонът се намалява и се оставя да покъкри 10-15 минути.

Подправя се със сол, черен пипер, босилек, риган и чесън.

С поизстиналата плънка от кайма се пълнят канелоните, като се придържа с едната ръка единия отвор и леко се притиска пълнежа с пръсти, за да се напълнят хубаво. Нареждат се легнали плътно един до друг в намазана със зехтин тавичка.

Заливат се със соса така че да се покрият канелоните от всички страни и отгоре.

Канелоните се поръсват с малко зехтин и се изпичат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност (около 35 минути).

Преди сервиране се поръсва с настърган кашкавал и ситно скълцан магданоз ястието от макарони на фурна.

Много вкусни пълнени канелони, които ще разнообразят трапезата ви!

Бон апети с пълнени канелони на фурна!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар