ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони на фурна с кайма и домати

Макарони на фурна с кайма и домати

ЗориЗори
Ветеран
1517506523044
Макарони на фурна с кайма и домати
Снимка: Зори
1 / 4
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Солени макарони на фурна с кайма и домати - торта за радост на очите и небцето"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • кайма - 500 г, смес
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр., червени
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г, белени от консерва
  • захар - 1 ч.л., кафява
  • маслини - 1 к.ч. черни
  • босилек - сушен, на вкус
  • риган - сушен, на вкус
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща, подсолена вода до степен ал денте.

Каймата се запържва в олиото, докато побелее и стане на трохи, към нея се добавя нарязаните на ситно кромид лук, чесън, морков, червени чушки, скълцаните на ситно домати, кафява захар, сол, черен пипер и сушените босилек и риган. Щом заври, се добавят обезкостените и нарязани на дребно черни маслини и тиганът се дърпа от котлона.

В тавичка с ринг се разпределят равномерно на дъното няколко лъжици от сместа от тигана.

Половината макарони се разпределят в тавата, покриват се с половината от доматената смес, върху нея се редят останалите макарони и останалата смес в тигана.

Тавичката се слага на средна решетка във фурната и макаронената торта се запичат на 180 градуса около 25 - 30 минути.

Изчаква се макароните да се поохладят и се маха ринга на тавичката от получената вкусна солена торта.

Макароните на фурна с кайма и домати се нарязват на порционни парчета и се поднасят, гарнирани по ваш вкус.

Аз ги гарнирах с чери домати и листенца свеж магданоз.

Бон апети с тези апетитни макарони на фурна!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: