Фритата с гъби и праз

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
28/02/2020
"Фритата с гъби и праз, която може да приготвите задружно с най-малките членове на семейството "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Фритата

Начин на приготвяне

Гъбите и празът се почистват и нарязват на филийки. Слагат се в тиган със загрята мазнина и се задушават под капак. В купа се разбиват яйцата с малко сол и смлян черен пипер.

Добавя се суха мащерка за аромат и се налива прясното мляко. Яйчената смес се разбърква и излива върху задушените гъби с праз.

Фритата от яйца се похлупва и се готви, докато се стегнат яйцата, след което се прехвърля в тавичка и се запича за около пет минути.

Още топла, може да се поръси фритата с кашкавал. Бързо, лесно и вкусно ястие с яйца!

Неустоима фритата с гъби и праз!

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар