Картофена яхния с агнешко месо

28/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • лук - 2 глави, стар кромид
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Поставяме го в съд заедно с дребно нарязания кромид лук и растителното масло.

Доливаме вода или бульон и слагаме да заври, като се вари до полуомекване на месото и накрая посоляваме.

Прибавяме нарязаните на едри кубчета картофи, настърганите домати, размитото във вода брашно, червения и черния пипер.

Когато преценим, че нашата картофена яхния е готова, подправяме с кравето масло и поръсваме със ситно нарязания магданоз агнешкото ястие.

Лесна и вкусна картофена яхния с агнешко, която сервираме с пухкава селска питка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар