Доматена яхния с месо по избор

11/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг (телешко, свинско, овче)
  • растително месо - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр. резен
  • домати - 1 кг
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го режем на порции. Поставяме го в тенджера и прибавяме растителното масло, дребно нарязания пресен лук, настърганите морков и целина и ги заливаме със студена вода. Задушаваме на умерена температура.

Когато месото поомекне, посоляваме и прибавяме нарязаните на средно големи парчета домати. След 15-20 минути добавяме размитото в студена вода брашно, захарта и смления черен пипер. Задушаваме ястието още десетина минути и махаме от огъня.

Подправяме готовата доматена яхния с месо по избор с кравето масло и я поръсваме с дребно нарязания магданоз.

Поднасяме селската яхния с вкусна пърленка или пухкава домашна питка.

По желание може да я декорираме и с варени яйца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар