Спаначена яхния с агнешко месо

28/02/2020
"Специално за всички майстори на яхнии - спаначена с агнешко - вкусотия за чудо и приказ "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Поставяме го в съд заедно с дребно нарязания зелен лук и растителното масло.

Доливаме вода или бульон, слагаме да заври и посоляваме. Продължаваме да задушаваме агнешкото при умерена температура, докато месото стане почти готово.

Прибавяме доматеното пюре, червения пипер и нарязания на дребно спанак.

Когато всички продукти се сварят, добавяме размитото в студена вода брашно. След десетина минути махаме готовата спаначена яхния с агнешко месо и я подправяме с краве масло.

По желание поднасяме с кисело мляко вкусната агнешка яхния.

Разбира се, на масата не бива да липсва и пролетен хляб със зелении.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар