Яхния от пресен лук с агнешко месо

05/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг с кости
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • домати - 2 бр.
  • зелен лук - 6 връзки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Слагаме месото в тавичка заедно с дребно нарязаната бяла част на лука и заливаме с растителното масло.

Задушаваме при умерена температура, като непрекъснато доливаме по малко вода. Когато омекне, посоляваме месото и прибавяме настърганите домати, нарязаните на дребно зелени части на лука, размитото във вода брашно, червения пипер и смления черен пипер. Продължаваме да задушаваме още 10-15 минути.

Вече готовата яхния от пресен лук с агнешко месо подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Много вкусна агнешка яхния от пресен лук, която може да поднесете с домашна содена питка и чеснова разядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар