Яхния Агнешко магданозлия по стара рецепта

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
28/02/2020
"Отваряме старите тефтери и започваме изпълнението на една любима рецепта - пролетна агнешка яхния "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и го режем на порции. Заливаме го със студена вода и слагаме на котлона да заври.

След като заври, премахваме пяната и посоляваме месото. Прибавяме дребно нарязаните кромид лук, морков и целина и продължаваме да варим до полуомекване на месото.

След това добавяме растителното масло, разбърквано с червения пипер, ситно нарязания магданоз и настъргания домат.

Варим ястието с агнешко и зелении до пълното сваряване на месото. Застройваме с киселото мляко, брашното, яйцето и лимоновия сок.

Оставяме да поври още 2-3 минутки, посоляваме и поръсваме с черния пипер.

Махаме от огъня готовата яхния Агнешко магданозлия по стара рецепта и за финал подправяме с кравето масло.

Сервираме тази пролетна агнешка яхния с лесна питка без месене.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар