Печен заек с плънка

ВикторияВикторияНовак
20/07/2011
"Няма да ви убеждаваме колко е вкусно, просто ще отворим вратата на фурната и ще оставим ароматът да свърши това вместо нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40 053
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните на дребно дреболии – черен дроб, бъбреци и сърце, след което прибавяме нарязаните на малки парченца лук, гъби, черен пипер, сол, магданоз, ориз. Заливаме с 300 гр. вода и задушаваме пълнежа на слаб огън до пълно изпаряване на водата.

С приготвения пълнеж пълним заека и го зашиваме. Слагаме го в тава за печене, поливаме с виното, мазнината, поръсваме с черен пипер и сол. Доливаме 200 мл. вода, поставяме дафиновите листа и покриваме съда с фолио.

Ястието се пече 90 минути на силна фурна (рецептата е за питомен млад заек - ако е див, трябва да се маринова предварително и да се пече повече).

По желание може да оставим допълнително за още 10 минути без фолиото за да се получи желания златист загар.

Рейтинг

5 10
4 5
3 4
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илиян Ликов
Илиян Ликов
06.01.2014 10:45
Зайчето вече е във фурната.После ще докладвам за резултата.А докато го чакаме смятаме с едни приятелчета да се почерпим.Честит Имен Ден на всички именници.Да са живи и здрави.
1
1