Печен заек с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
20/07/2011
"Няма да ви убеждаваме колко е вкусно, просто ще отворим вратата на фурната и ще оставим ароматът да свърши това вместо нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 327
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните на дребно дреболии – черен дроб, бъбреци и сърце, след което прибавяме нарязаните на малки парченца лук, гъби, черен пипер, сол, магданоз, ориз. Заливаме с 300 гр. вода и задушаваме пълнежа на слаб огън до пълно изпаряване на водата.

С приготвения пълнеж пълним заека и го зашиваме. Слагаме го в тава за печене, поливаме с виното, мазнината, поръсваме с черен пипер и сол. Доливаме 200 мл. вода, поставяме дафиновите листа и покриваме съда с фолио.

Ястието се пече 90 минути на силна фурна (рецептата е за питомен млад заек - ако е див, трябва да се маринова предварително и да се пече повече).

По желание може да оставим допълнително за още 10 минути без фолиото за да се получи желания златист загар.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 10
4 7
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илиян Ликов
Илиян Ликов
06.01.2014 10:45
Зайчето вече е във фурната.После ще докладвам за резултата.А докато го чакаме смятаме с едни приятелчета да се почерпим.Честит Имен Ден на всички именници.Да са живи и здрави.
1
1