Петровска яхния

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k160
Петровска яхния
Снимка: Yordanka Kovacheva
27/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме предварително почистеното пиле на порции и го посоляваме.

Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме от семето и дръжките и нарязваме на дребно.

Слагаме порциите месо в растителното масло и малко вода (да покрие дъното на съда) и задушаваме до омекване, като непрекъснато доливаме по малко вода.

Прибавяме настърганите домати и задушаваме още няколко минути. Слагаме дребно нарязаните пиперки и счукания със сол чесън, а след това и ситно нарязания магданоз и лимоновия сок. След 3-4 минути добавяме и размитото със студена вода брашно.

Варим вкусното подлучено пиле с домати и пиперки още 4-5 минути, махаме го от огъня и подправяме с кравето масло и смления черен пипер.

Вкусна селска яхния, която задължително трябва да поднесете с топла содена питка

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: