ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа със зелен лук

Гъбена супа със зелен лук

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
272
Гъбена супа със зелен лук
Снимка: Анабел
26/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Чудна гъбена супичка със зелен чук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на филийки, зеленият лук - на дребно. Слагат се в тенджера със загрята мазнина и се запържват. След като се запържат, се прибавя брашното.

Разбърква се и щом получи златист цвят, се наливат виното и бульонът. Добавят се сол на вкус, мащерка и соев сос.

Ароматната гъбена супа се вари на слаб котлон за около 20 минути.

Сиренето Чедър се настъргва и прибавя към вкусната зеленчукова супа, когато е почти готова.

Налива се готварската сметана и накрая се поръсва смлян черен пипер.

Готовата супа се сервира гарнирана с нарязани пера зелен лук.

Източник на рецептата за гъбена супа със зелен лук: bonapeti

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: