Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинска плешка с картофи в гювеч

Свинска плешка с картофи в гювеч

Свинска плешка с картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Да нахраним цялото семейство с вкусно свинско месце и картофи"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинска плешка се натърква със счукан чесън, поръсва се със сол, черен пипер, пушен червен пипер и риган.

Слага се на дъното на глинен гювеч, а около него се нареждат нарязаните на средно големи парчета картофи и нарязан на филийки лук.

Картофите се поръсват с малко сол и поливат с малко олио.

В гювеча се налива малко вода, похлупва се и поставя в студена фурна.

Гювечът със свинско се пече през първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170.

Свинската плешка с картофи в гювеч е лесно и вкусно ястие за обяд или за вечеря.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: