Свинска плешка с картофи в гювеч

АнабелАнабел
Експерт
441
4
62
26/02/2020
"Да нахраним цялото семейство с вкусно свинско месце и картофи "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинска плешка се натърква със счукан чесън, поръсва се със сол, черен пипер, пушен червен пипер и риган.

Слага се на дъното на глинен гювеч, а около него се нареждат нарязаните на средно големи парчета картофи и нарязан на филийки лук.

Картофите се поръсват с малко сол и поливат с малко олио.

В гювеча се налива малко вода, похлупва се и поставя в студена фурна.

Гювечът със свинско се пече през първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170.

Свинската плешка с картофи в гювеч е лесно и вкусно ястие за обяд или за вечеря.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар