Ориз с фазан по ловджийски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
800
27
01/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • фазан - 1 кг
  • краве масло - 30 г
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязвяме на порции фазана, като го заливаме с малко вода, посоляваме и го слагаме да ври.

Прибавяме дребно нарязания кромид лук и черния пипер, и продължаваме варенето до почти пълното сваряване на фазана.

Запържваме ориза в сгорещеното растително масло, докато стане прозрачен. Разреждаме го с бульона, заедно с месото. Ако бульонът е малко, доливаме гореща вода.

След 10 минути добавяме дребно нарязаните домати и кравето масло. Изсипваме в тавичка полуготовия ориз с фазан по ловджийски, поръсваме с червен пипер и го задушаваме във фурната.

За финал поръсваме готовия ориз на фурна със ситно нарязания магданоз. Остава само да си сипем чаша червено вино и да се порадваме на ориза с дивечово месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар