Задушен сафрид с домати по воденичарски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
25/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушена Риба

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме половината от доматите, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязаните домати и ситно нарязания магданоз поставяме в тавичка.

Отгоре подреждаме почистената риба, а върху нея останалите домати, нарязани на филийки.

Добавяме захарта, растителното масло, черния пипер, виното, кравето масло, нарязано на малки парченца, и лимоновия сок.

Задушаваме ястието със сафрид около 1 час, като от време на време леко го разклащаме. В началото можем да го покрием с капак, по наша преценка.

Готовия задушен сафрид с домати по воденичарски поднасяме със ситно нарязан магданоз и с гарнитура от задушени картофи.

Готовата задушена риба е подходяща за никулденската трапеза.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар