Забулени яйца по хайдушки

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
Забулени яйца по хайдушки
Снимка: Зорица
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви12 мин.
Общо22 мин.
Порции4
"Забулени яйца по хайдушки - ястие за юнаци"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр
  • краве масло - 80 г
  • сирене - 360 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена и подкислена с оцет вода чукваме едно по едно от яйцата. Варим ги до втвърдяване на белтъка.

Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме върху настърганото сирене.

Поръсваме с червения пипер и поливаме с разтопеното краве масло.

Вече сме готови с вкусните забулени яйца по хайдушки.

По желание към готовите поширани яйца можа да се поднесе и домашен катък, подобно на рецептата яйца по панагюрски.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: