Забулени яйца по хайдушки

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
24/02/2020
"Забулени яйца по хайдушки - ястие за юнаци "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо801
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 12 бр
  • краве масло - 80 г
  • сирене - 360 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена и подкислена с оцет вода чукваме едно по едно от яйцата. Варим ги до втвърдяване на белтъка.

Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме върху настърганото сирене.

Поръсваме с червения пипер и поливаме с разтопеното краве масло.

Вече сме готови с вкусните забулени яйца по хайдушки.

По желание към готовите поширани яйца можа да се поднесе и домашен катък, подобно на рецептата яйца по панагюрски.

Емайлирано джезве с декор 600 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирано джезве с декор 600 мл
10.00 лв.
Виж ››

Мини емайлирано джезве за варене на кафе, чай, яйца и каквото още си поискате. Чаровно със своята свежа декорация и удобно за работа и съхранение със своите размери. Страхотно емайлирано джезве, от което определено ще имате нужда в кухнята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар