Печено сирене по шопски в гювече

24/02/2020
"Прочутото сирене по шопски има защо да е прочуто, от нас да знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 996
  • Преглеждания за месеца1575
  • Преглеждания за седмицата1613
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сирене - 750 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • люти чушки - 6 бр
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го претриваме с ръка. На дъното на всяко гювече слагаме по една чаена лъжица от готовия лук.

Отгоре разпределяме нарязаното на парчета сирене, обелените и нарязани на дребно домати и половината от маслото, разтопено и разбъркано с червения пипер.

Добавяме и по едно люто чушленце, разрязано на върха. Запичаме гювечетата около 15-20 минути.

Накрая чукваме по 1 яйце на всяко гювече, поставяме малко парченце от останалото масло и отново запичаме.

Вече можем да се насладим на готовото печено сирене по шопски в гювече. Пробвайте, със сигурност ще го харесате това апетитно печено сирене.

По желание може да го поднесете с чеснова пърленка на тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар