ezine.bg»Рецепти»Паста»Вкусни ригатони по сицилиански

Вкусни ригатони по сицилиански

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k169
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусни ригатони по сицилиански - ето затова обичаме Италия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно кромида и заедно с каймата ги задушаваме в половината от маслото.

Прибавяме доматеното пюре, разредено с 1 чаена чаша вода. Когато сместа остане само на мазнина, подправяме с черния пипер и солта.

Поставяме ригатоните във вряща подсолена вода. След като се сварят, ги отцеждаме и ги заливаме с останалото масло, което предварително сме загрели.

При сервиране в чиниите сипваме готовите и вкусни ригатони по сицилиански, а отгоре в средата слагаме от задушената смес и поръсваме с настъргания кашкавал.

Вкусна сициалианска рецепта, с която може да зарадвате цялото семейство. Класическа паста, подходяща за вечеря и обяд.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: