Чорбаджийски гьовеч с картофи и фасул

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
25/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно морковите, целината и лука и ги заливаме с растителното масло и малко вода. Задушаваме ги до полуомекване.

Прибавяме последователно нарязаните малки парченца от зеления фасул, бамята, пиперките, тиквичките, картофите и част от доматите.

Доливаме още малко вода и варим ястието, докато стане почти готово.

Изсипваме всичко в тавичка или гърне и добавяме останалите домати, нарязани на дребно, солта и червения пипер.

Разбъркваме нашия чорбаджийски гювеч с картофи и фасул и го запичаме във фурна до пълно омекване на зеленчуците.

Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязания магданоз. Идеално вегетарианско ястие, подходящо за лека вечеря или обяд.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар