Чорбаджийски гьовеч с картофи и фасул

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
25/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно морковите, целината и лука и ги заливаме с растителното масло и малко вода. Задушаваме ги до полуомекване.

Прибавяме последователно нарязаните малки парченца от зеления фасул, бамята, пиперките, тиквичките, картофите и част от доматите.

Доливаме още малко вода и варим ястието, докато стане почти готово.

Изсипваме всичко в тавичка или гърне и добавяме останалите домати, нарязани на дребно, солта и червения пипер.

Разбъркваме нашия чорбаджийски гювеч с картофи и фасул и го запичаме във фурна до пълно омекване на зеленчуците.

Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязания магданоз. Идеално вегетарианско ястие, подходящо за лека вечеря или обяд.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар