Яхния от боб с кисело зеле по хижарски

24/02/2020
"Вкусна бобена яхнийка, за която винаги имаме настроение и апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч. зрял
  • кисело зеле - 200 г
  • масло - 1/2 ч.ч. растително
  • свинска мас - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 5 - 6 стръка
  • чушки - 2 бр.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме фасула и го накисваме в студена вода с 1/2 супена лъжица сол. Изплакваме след 2-3 часа и отново заливаме със студена вода.

Слагаме фасула да ври на тих огън. Когато преценим, че е полусварен, прибавяме растителното масло и дребно нарязания лук.

Отделно задушаваме нарязаното на ивички зеле в свинската мас до омекване. Оцветяваме с червения пипер и го прибавяме към фасула.

Разбъркваме сместа и изсипваме в тавичка. Прибавяме дребно нарязаните пиперки и джоджена към вкусната яхния.

Разбъркваме отново нашата яхния от боб с кисело зеле по Хижарски и я задушаваме 15-20 минути в средно гореща фурна.

Готовата бобена яхния сервираме с хляб с люти чушки бучка домашно козе сирене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар