Картофен огретен по селски

20/02/2020
"Страхотна рецепта за огретен, която ни е в ТОП списъка с любими рецепти "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 110
  • Преглеждания за месеца1338
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме, а после ги обелваме, докато са още горещи. След като изстинат, нарязваме картофите на дребни кубчета или ги настъргваме на едро ренде.

В намазнена тавичка редим ред картофи, ред натрошено сирене и заливаме с разтопеното краве масло.

Приготвяме заливка от леко разбитите яйца, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Заливаме ястието с 2/3 от тази заливка слагаме огретенът със сирене да се пече около 20 минути във фурната.

Заливаме и останалата 1/3 част от заливката върху горещото ястие и слагаме нашия картофен огретен по селски да се пече отново, докато започне да се зачервява.

Поднасяме готовия картофен огретен с редена салата или кисело мляко.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар